Östra sidan av Visbys vackra ringmur.

En av de vackraste platserna i Sverige enligt mig är Gotland, och inte minst den historiska staden Visby. Att ta en kvällspromenad kring muren är en otrolig upplevelse. Kan verkligen rekommendera att promenera kring muren, en sträcka på strax över tre kilometer.

Ett av murens många vakttorn.

Men vad gör jag på Gotland? Ja från början skulle jag vara här och genomföra en arkeologisk fältundersökning och gräva vid en av öns många fornborgar då jag har läst en kurs, Arkeologi B, där man som elev får en möjlighet att delta på en utgrävning på Gotland. Tyvärr blev den inställd på grund av rådande pandemi. Istället fick vi genomföra en individuell undersökningsplan av en valfri fornlämning på Gotland, och då valde jag Korsbetningen vid Solberga. Kan berätta mer om detta i ett senare inlägg.

Utöver detta så har jag även fått ett sommarjobb på ett äldreboende här i Visby då jag hittills inte fått något napp på något journalistjobb. Jag trodde aldrig att nyhetsbranschen skulle påverkas av coronan, men det gjorde den.

Solnedgång på norra sidan av Visbys ringmur.

Och visst, det känns inte roligt att inte få arbeta med det man brinner för, men jag är glad att jag får jobba över huvudtaget. Sedan får jag även en möjlighet att upptäcka denna vackra ö.

Jag vet att jag tjatar, men Visby är en magisk plats, speciellt i samband med att solen går ner.