Vackra Ornunga kyrka.

Jag vet! Jag har inte uppdaterat bloggen på väldigt länge av flera orsaker, bland annat för att jag just nu pluggar olika universitetskurser på 75 procent samtidigt som jag jobbar 100 procent. Har faktiskt fått ett vikariat på P4 Sjuhärad i åtta veckor, dock så har jag bara två veckor kvar. Sedan bär det av till Stockholm då jag efter mycket slit har fått ett vikariat som reporter på SVT Uppsala.

Det känns jätte spännande, äntligen ska jag få möjligheten att jobba med rörligt, det medium som jag tycker är roligast.

Men åter till denna vackra kyrka, Ornunga kyrka i Vårgårda som jag hade möjligheten att fotografera tidigare i vår. Kyrkan invigdes 1906 och byggnaden är av kvaderhuggen röd granit med rött tegel kring fönster, takfötter och gavlar.

Vackra Ornunga kyrka i Vårgårda.

Jag hade en otrolig tur när jag kom till kyrkan då ljuset var väldigt bra, det var precis innan solen skulle gå ner. Därför passade jag på att ta en bild på solen då den var placerad precis bakom en lyktstolpe intill kyrkan. Det ser nästan ut som att lyktstolpen faktiskt ”lyser”.

Kan verkligen rekommendera ett besök till denna söta kyrka.

Men kan en kyrka vara söt? Absolut! I alla fall om den är lika ”puttinuttig” som Ornunga kyrka.