Vackra Tännforsen i Jämtland.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så firade jag jul hos min mamma i Jämtland, och då passade jag på att inte bara besöka gamla kyrkor utan även fotografera vackra Tännforsen!

Tännforsen är ett vattenfall beläget i Åre kommun i västra Jämtland. Fallet är Sveriges största, med en total fallhöjd på 37 meter varav en lodrät fallhöjd på 26 meter. Tillsammans med bredden på 60 meter ger detta en lodrät fallyta på ca 1 560 kvadratmeter.

Tännforsen från ovan.

Om jag ska vara ärlig så fick jag nästan en chock över hur kallt och hur mycket snö det fanns i Jämtland. Jag besökte Tännforsen dagen före julafton och då låg temperaturen på minus 18 grader. Men jag hade preppat inför avfärd kan man säga med underställ, vanliga byxor och täckbyxor, jag vägrar nämligen att frysa!

Dock så var det ganska halt på lederna som går ner till själva fallet, tur så var det nedförsbacke, så jag satte mig bara på rumpan och åkte kana ner!

Tännforsen från ovan.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök till denna plats vintertid, det ser nästan magiskt ut med vackra fallet omgivet av snö och is. Tyvärr så var det ganska dimmigt just den här dagen, men jag hoppas att det fortfarande går att se på bilderna hur fanatiskt det är!

Jag älskar verkligen naturen i norra Sverige, speciellt de platser som får snö. Är nämligen uppvuxen i Umeå och där hade vi alltid ”riktig” vinter då jag var barn, det vill säga, det var kallt och fanns mycket snö!